Oferte Cazare - Litoral Monastir, Tunisia la hoteluri de 4* stele ☀️ 2024

Cazare - Litoral Monastir la hoteluri de 4* stele 2024

Hoteluri de 4 stele din Monastir ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Monastir dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Monastir ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

Regiunea Litoral Monastir la hoteluri de 4* stele 2024 face parte din Tunisia.

In regiunea Monastir sunt 13 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Monastir

Filtre Litoral Monastir la hoteluri de 4* stele 2024

Filtreaza hotelurile din Monastir pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Monastir pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Monastir pentru anul 2024

In Monastir sunt 26 hoteluri de 4* stele , din care 2 hoteluri de 5 stele, 11 hoteluri de 4 stele, 11 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.
In Mahdia sunt 17 hoteluri de 4* stele , din care 5 hoteluri de 5 stele, 8 hoteluri de 4 stele, 4 hoteluri de 3 stele.
In Skanes sunt 6 hoteluri de 4* stele , din care un hotel de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, un hotel de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Monastir de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Monastir - istoric și obiective turistice

   Mănăstirea bizantină avea un dublu rol, fiind atât loc de rugăciune, cât și loc de refugiu, fapt ce se poate cu ușurință observa și după grosimea zidurilor exterioare. După cucerirea arabă, datorită poziției sale, mănăstirea a fost transformată într-o solidă fortificație, însă amintirea mănăstirii se mai păstrează până astăzi. Generalul Hartama a fost acela căruia i se datorează aspectul actual al fortficației. Începând cu anul 796 d. Hr. acesta a preluat controlul zonei și a supravegheat cu atenție lucrările de fortificare din zona litorală. Acestuia i-a venit ideea de a nu distruge mănăstirea, ci de a integra-o într-un sistem defensiv. De altfel arabii au arătat întotdeauna respect călugărilor creștini care au luptat pentru a apăra zona, de aceia consideră că mănăstirea este una dintre cele 7 porți ale raiului.

    Monastirul a devenit în secolul al XX-lea un oraș tot mai cunoscut, deoarece aici s-a născut la 3 august 1903, Habib Bourguiba, omul care a luptat pentru ca Tunisia să devină un stat independent și cel care a devenit primul președinte al țării. Locuitorii Tunisiei au o profundă considerație față de lupta lui Bourguiba împotriva colonizării franceze și pentru eforturile depuse de acesta pentru obținerea independenței țării. Habib Bourguiba, primul președinte a Tunisiei, a încetat din viață în data de 3 august 1903 și a fost înmormântat în Monastir, în mausoleul familiei.

poza Monastir - istoric și obiective turistice

    Printre cele mai importante construcții de pe cuprinsul orașului nu putem trece cu vedere enorma moschee Bourguiba, care a fost inaugurată în anul 1968. Moscheia are trei cupole, două verzi și una aurie, iar două minarete marchează intrarea în incinta clădirii. Deși este o construcție modernă, moscheea a fost construită după planurile moscheilor vechi. Sala de rugăciune este decorată cu 86 de coloane de marmură roșie și poate găzdui peste 1000 de persoane. În cadrul moscheii se pot admira colecții rare de miniaturi, astrolaburi și ceramică antică. Despre cel mai celebru astrolab se crede că a aparținut lui Columb și că l-ar fi ajutat pe acesta să găsească drumul spre America.

    În Monastir se întâlnește un climat mediteraneean uscat, caracterizat prin veri calde și ierni extrem de blânde. Soarele strălucește multe zile din an, iar precipitațiile sunt destul de reduse. În timpul verii, când umiditatea este extrem de scăzută, iar temperaturile ridicate, se poate ca atmosfera să devină destul de greu de suportat. Cele mai dezvoltate ramuri ale economiei sunt fabricarea textilelor, în special a lânii, exploatarea sării, fabricarea săpunului și a uleiului de măsline. De-a lungul țărmului din Monastir veți descoperi plaje întinse, acoperite cu nisip fin, precum și portul de agrement Monastir. Orașul Monastir este popular în prezent datorită stațiunilor sale, însă este și un important centru universitar. În oraș turiștii vor descoperi o multitudine de magazine de suveniruri, precum și numeroase complexe hoteliere. Pe străzile orașului Medina sunt amplasate numeroase chioșcuri de unde se pot achiziționa condimente, obiecte artizanale, bijuterii și altele. Principala atracție a orașului Monastir este Mănăstirea Ribat, o mănăstire fortificată construită în anul 796. În prezent în curtea interioară a mănăstirii se organizează spectacole de teatru și alte astfel de evenimente. În acest loc, în anul 1976, s-au turnat mai multe scene din filmul Iisus din Nazaret, regizat de către Franco Zeffirelli. Aflați în Monastir nu puteți rata vizitarea marii moschei, construită în secolul al IX-lea și reconstruită pe în secolul al XI-lea. În timpul sejurului în Monastir puteți vizita situl arheologic din Lemta și câteva orașe încărcate de istorie, precum Sousse, Mahdia și Kairouan. Iubitorii de istorie pot de asemenea vizita marele amfiteatru roman din El Jem, care este totodată unul dintre cele mai spectaculoase monumente  de pe cuprinsul Tunisiei. Mai mult, cu plecare din Tunisia se pot efectua excursii către Nabeul (Neapolis), localitate renumită pentru ceramica introdusă în secolul al XV-lea; către Medina și Pupput, orașe construite de către arabi pe parcursul secolului al X-lea. Dacă veți dori să vizitați orașul Tunis, capitala Tunisiei, vă recomandăm să treceți pragul Muzeului Bardo, care funcționează într-un vechi palat din secolul al XIX-lea și unde veți putea admira galerii pline de obiecte arheologice și istorice. În cadrul Muzeului Bardo veți putea totodată vizualiza cea mai mare colecție de mozaicuri romane din lume. Cartagina este astăzi o suburbie a orașului Tunis, unde veți putea admira un amplu sit arheologic care cuprinde și băile lui Antoninus Pius. O atracție inedită a acestei zone este și satul Sidi Bou Saïd, cu casele sale albe cu acoperișuri albastre, care fac ca așezarea să semene izbitor cu un sat din Santorini. 

poza Monastir - istoric și obiective turistice